به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ، کاظم فلاحی دوست مدیرعامل سازمان جمعیت هلال احمر ضمن عرض تسلیت به مناسبت عزاداری های امام حسین (ع) گفت: از ششم مردادماه زمانی که بارش های سیل آسا در سطح کشوری شروع شد، در استان ما بیشترین میزان بارش ها در سطح کشور را داشت. فلاحی دوست تصریح کرد: در یک هفته گذشته و همزمان با وقوع سیل تابستانی و آبگرفتگی ها در سراسر استان تاکنون تعداد ۲۳۰نفر از امدادگران و نجاتگران این جمعیت در قالب ۴۶ تیم عملیاتی امداد و نجات و با استفاده از دو فروند بالگرد و ۳۲ خودروی امدادی برای خدمات رسانی و امدادرسانی تلاش کردند.
وی گفت: جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد که عضوی از ستاد ابحران است، 8 شعبه در سطح استان و 10 پایگاه امداد جاده ای با 29 تیم امدادی قبل از وقوع سیل در آماده باش کامل بودند، در زمان وقوع سیل شروع به امدادرسانی کردند.
فلاحی دوست اظهار کرد: به 3800 خانوار شامل 11 هزار و 500 نفر امدادرسانی صورت گرفت، بیشتر از 1000 تخته پتو، 12 کیلوگرم نایلون، حدود 4 هزار بسته مواد غذایی توزیع شد.
وی خاطرنشان کرد: کمترین نقطه عشایری است که امدادگران به همراه ستاد اجرایی و سپاه در آنجا حضور نیافته باشند. نقطه ای نبوده که تحت تاثیر سیل قرار نگرفته باشد و همکاران ما حتی در جاهایی که راه ها تخریب شده بودند با چهارپایان در آنجا حضور یافتند و سرویس دهی داشتند.
فلاحی دوست بیان کرد: امروز در حوزه چرام نیز خدمات دهی جمعیت هلال احمر انجام میگیرد، روز گذشته در منطقه پهنوک بهمئی حضور پیدا کردیم و مردم اعلام کردند که اولین استاندار از استان در این منطقه حضور پیدا کرده است. بچه های امدادگر به اهالی این منطقه امدادرسانی کردند و بسته های غذایی توزیع شد.
فلاحی دوست با بیان اینکه استان ما از نظر وضعیت حمل و نقل ریلی در مضیقه است، گفت: وقتی وضعیت بحرانی پیش آمد باید یک سری تجهیزات از تهران منتقل میکردیم، از سپاه پاسداران تقاضا کردیم، سردار خرمدل دستور دادند از تهران 7 کامیون در اختیار ما گذاشتند و وسایلما را انتقال دادیم، همچنین سردار حکمتیان روز گذشته قول دادند که ماشین های دیگری در اختیار ما بگذارند که از کرمان و دیگر استان های معین، وسایلی را انتقال دهند که جای تشکر از هر دو بزرگوار را داریم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گفت: این یکی از معضلاتی است که در بحث بحران ها شناسایی کرده ایم. چون انبارهای ما وسایل و تجهیزات کامل را ندارند و باید وسایل از تهران یا استان های دیگر انتقال پیدا کند، در زمان بحران، لازم است که در ستاد بحران برنامه ریزی صورت بگیرد و امدادرسانی تسهیل شود.
خدمت عشایر عزیز توصیه ای داریم، چادر دستورالعمل های خاصی دارد، اینطور نیست که با یک ریزش باران بتوانیم چادر توزیع کنیم. 12 هزار جامعه عشایری در سطح استان داریم، اگر بخواهیم چادر توزیع کنیم، حتی امکانات جمعیت هلال احمر کشور نیز جوابگو نبود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اظهار کرد: ما نتوانستیم چادر در اختیار این عزیزان قرار دهیم، چادر برای شرایط بحرانی و زمین لرزه است که خانه ای ویران شود، در این زمان ها در خدمت هموطنان خود هستیم. از هم استانی های عزیز خواهش دارم که برای چادر مراجعه نکنند. اگر مشکل خاصی پیش آمده باشد که قابلیت اسکان وجود نداشته باشد، امدادگران ما حضور پیدا میکنند، شرایط را بررسی میکنند، اگر نیاز به چادر باشد، چادر داده میشود.
فلاحی دوست بیان کرد: چند برنامه مهم در دستور کار داریم. اول آنکه تنها استانی هستیم که داروخانه هلال احمر را نداریم، مردم استان ما برای تهیه داروهای خاص به زحمت میافتند، هزینه هایی را متقبل میشوند و به استان های همجوار برای دارو میروند.
وی اظهار کرد: در اولین فرصت آقای نامدار معاونت درمان هلال احمر کشور در جلسه معارفه حضور داشتند قول دادند که داروخانه هلال احمر راه اندازی شود. مکاتبات را انجام داده ایم و پیگیر هستیم.
فلاخی دوست گفت: ساختمان هفت طبقه ای سر چهاراه هلال احمر وجود دارد که از استاندار محترم تقاضا داریم از متمم سفر رئیس جمهوری اعتباری را بگذارند، چون ساختمان امدادی باید یی از مجهزترین و مستحکم ترین ساختمانی باشد که اگر اشکالی پیش آمد، مدیریت امداد دچار اشکال نشود. ساختمانی که در اختیار ما است ساختمانی قدیمی است که پس از این باید به عنوان کلینیک تخصصی پزشکان در نظر بگیریم که هم منبع درآمدی برای هلال احمر باشد و هم به مردم خدمات رسانی کند.
وی گفت: چند شعبه و پایگاه دیگر در سطح استان داریم که باید در فرصت های آتی بررسی شوند و به بهره برداری برسند.
فلاحی دوست اظهار کرد: با کمک رسانه های استان باید تلاش کنیم سطح اموزش را در بصورت همگانی در استان تقویت کنیم، اطلاع رسانی هایی که پیش از وقوع سیل انجام شد، نشان داد که اموزش و اطلاع رسانی میتواند نقش بالایی را در آماده سازی مردم در وقوع بحران داشته باشد.
سرپرست جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد هشدار داد سامان هنوز در حال فعالیت است و تا اطلاع رسانی هواشناسی و مدیریت بحران استان مبنی بر خروج این سامانه ضروری است احتیاط لازم توسط مردم عزیز استان کهگیلویه و بویراحمدی اتخاذ شود و از حاشیه رودخانه ها و مسیل فاصله گرفته و سلامتی و امنیت خود را مد نظر قرار دهند.