menusearch
bangedena.ir

علوفه‌دهی به حیات وحش دنا با مشارکت تشکل‌های مردمی

جستجو
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ | ۱۵:۲۳:۳۹
۱۴۰۴/۱۱/۱۳ دوشنبه | ۱۳:۴۰:۰۳ ساعت
(0)
(0)
علوفه‌دهی به حیات وحش دنا با مشارکت تشکل‌های مردمی
بانگ دنا - برنامه زمستانه علوفه‌دهی به حیات وحش دنا با مشارکت تشکل‌های مردمی آغاز شد.
علوفه‌دهی به حیات وحش دنا با مشارکت تشکل‌های مردمی

به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ، همزمان با سفیدپوش شدن ارتفاعات دنا و کاهش شدید دما، شرایط زیستی برای گونه‌های جانوری به‌ویژه کل و بزهای وحشی دشوارتر شده است و در همین راستا، تأمین و توزیع به‌موقع علوفه به‌عنوان یکی از برنامه‌های اولویت‌دار اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان، به‌منظور عبور ایمن حیات وحش از فصل زمستان در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از آغاز برنامه زمستانه علوفه‌دهی به حیات وحش در پارک ملی و منطقه حفاظت‌شده دنا خبر داد و گفت: این طرح با همکاری تشکل‌های مردم‌نهاد زیست‌محیطی و هیئت کوهنوردی شهر سی‌سخت اجرا شده است.

عبدال دیانتی‌نسب با اشاره به اجرای نخستین مرحله علوفه‌دهی در پارک ملی و منطقه حفاظت‌شده دنا اظهار کرد: به‌دنبال بارش برف سنگین در ارتفاعات و وقوع یخبندان طی روزهای گذشته، به‌منظور پیشگیری از تلفات احتمالی حیات وحش، توزیع علوفه سبز خشک در نقاط مختلف این زیست‌بوم با تلاش محیط‌بانان آغاز شد.

وی افزود: این اقدام امسال برای نخستین بار با مشارکت مؤثر تشکل مردم‌نهاد «سبز نشینان دنا» و هیئت کوهنوردی سی‌سخت انجام شده و بخشی از یک برنامه‌ریزی مدون و علمی برای حمایت از گونه‌های شاخص حیات وحش، به‌ویژه کل و بزهای وحشی، در فصل سرد سال به شمار می‌رود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه امسال نزدیک به 6 تن علوفه خریداری و در انبارهای نزدیک به مناطق حفاظت‌شده ذخیره‌سازی شده است، تصریح کرد: توزیع علوفه به‌صورت محدود، هدفمند و تحت نظارت مستقیم محیط‌بانان انجام می‌شود و این روند متناسب با میزان بارش برف و شرایط جوی تا پایان فصل زمستان ادامه خواهد داشت.

دیانتی‌نسب همچنین بر نقش مهم مشارکت عمومی در حفاظت از حیات وحش تأکید کرد و گفت: در شرایط سخت زمستانی، احتمال نزدیک شدن حیوانات وحشی به دامنه‌ها و سکونتگاه‌های انسانی برای یافتن غذا افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: از شهروندان درخواست می‌کنیم در صورت مشاهده حیات وحش، ضمن حفظ آرامش و خودداری از نزدیک شدن یا تغذیه دستی، موضوع را به نزدیک‌ترین پاسگاه محیط‌بانی اطلاع دهند تا از بروز هرگونه آسیب یا سوءاستفاده احتمالی جلوگیری شود.

دیانتی نسب خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه پیشگیرانه، گامی مؤثر در راستای صیانت از تنوع زیستی ارزشمند منطقه دنا است و از همراهی رسانه‌ها، تشکل‌های مردمی و تمامی افرادی که در حفاظت از طبیعت همکاری می‌کنند، قدردانی می‌کنیم.

انتهای پیام/

 share network eitaa
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
فروشگاه فایل های آزمون استخدامی آموزش و پرورش (پیشتاز استخدام)
آخرین اخبار
سایت ساز و فروشگاه ساز یوتاب