پایگاه خبری بانگ دنا ( اخبار مهم روز )
به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ،روز جهانی دختران در چهارمین یکشنبه سپتامبر جشن گرفته میشود. این روز به منظور اهمیت دادن به دختران و علت کم بودن ارتباط با تولد فرزند دختر در جامعه اختصاص داده شده است.
والدین در سراسر جهان این روز را گرامی میدارند تا شادی و خوشحالی نعمت داشتن فرزند دختر را بیان کنند. از آنجا که همه روزها درباره دختران است، والدین نیز سعی میکنند به آنها احساس خاصی بدهند.
بهترین هدیه خداوند به پدر و مادر یک دختر است. به همین دلیل است که هر ساله در چهارمین یکشنبه سپتامبر، یک روز ویژه به آنها اختصاص داده میشود به نام روز جهانی دختر. تاریخ جشن امسال ۲۴ سپتامبر است. با این حال، برخی از کشورها آن را در روزهای مختلف جشن میگیرند.
دختران زیباترین و مهربان ترین ثمره زندگی والدین خود هستند. دختر قلب مادر و پدرش را روشن و نرم میکند. او رنگ زیبایی را زیاد میکند تا این زمین مکان بهتری شود. روز بینالمللی دختر در ۱۱ اکتبر هم از سوی سازمان ملل متحد نامگذاری شده است که به روز دختر مشهور است. ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲، اولین روز دختر بود. این یادبود در حمایت از فرصتهای بیشتر برای دختران و ارتقای آگاهی در خصوص نابرابری جنسیتی که دختران در سطح جهان به خاطر جنسیتشان مواجهاند برگزار میشود.
نامگذاری روزی بین المللی به اسم دختربچهها در جهت حمایت از آنان و تلاش برای دسترسی بهتر و بیشتر دختران به آموزش و تغذیه و حقوق قانونی و مراقبتهای دکتری، و ممانعت از خشونت و تبعیض و ازدواج اجباری صورت گرفت.
سازمان ملل متحد خواستار آن است که کشورهای عضو این سازمان اقدامات بیشتری برای آگاهی دختران زیر ۱۸ سال در زمینه نابرابریهای جنسیتی انجام دهند و فرصتهای بیشتری در اختیار آنها بگذارند.
چرا روز جهانی دختر مهم است؟
این روز به دختران قدرت میدهد!
در میان هیاهوی روز پدر، روز مادر و حتی روز زن، احترام حقوق دختران کوچکی که در سکوت در سرتاسر جهان تحت ظلم و ستم قرار میگیرند، گامی بزرگ است. در این روز است که ما قدردان زنانی هستیم که دنیای ما را روشن میکنند. بر روی از بین بردن مسائل ریشهدار مبتنی بر جنسیت کار میکند.
مسائل عمیقاً ریشهدار و ذهنیتهای مشکلساز که به نسلها منتقل شدهاند، تبعیض و ظلم مبتنی بر جنسیت را بهطور تهدیدآمیزی در هر خانواده، بهویژه در کشورهای در حال توسعه، رایج کرده است. روز جهانی دختر برای حذف مشکلات غمانگیز دختران کوچک در سراسر جهان است.
دختران توانمند تبدیل به زنان توانمند میشوند. نوجوانی نقطه حساسی در زندگی هر فردی است. این دوره مسیر زندگی دختران را تعیین میکند، به همین دلیل است که مراقبت از دختران در جوانی و نوجوانی برای همه مفید است. اگر آنها در سنین آسیبپذیر توانمند شوند، میتوانند به زنان آزاده و خردمند آینده تبدیل شوند. در این صورت به عنوان یک جامعه، همه ما برنده هستیم. تمام ابتکارات صورتگرفته برای پرورش دختران، پیامد مستقیمی برای گسترش آگاهی در جامعه است. تجلیل از این روز در سطح بینالمللی به دختران تحت تبعیض بستری میدهد تا صدای خود را بلند کرده و خواهان برابری حقوق، آموزش و سلامت باشند. همچنین به آنها یک انجمن میدهد تا در مورد خشونتی که تحت آن قرار میگیرند صحبت کنند و درخواستهای خود را برای پایان دادن به این ظلم بیان کنند. تلاشهای ما در بالا بردن صدای آنها به رشد و رهایی از این نابرابری کمک میکند.
گرامیداشت دختر در دین اسلام
در سیره امامان معصوم علیهم السلام نیز اگر کسی از داشتن فرزند دختر احساس ناخشنودی میکرد، آن بزرگواران با آنان برخورد میکردند و سعی داشتند تا رسوبات جاهلی را از ذهن آنان پاک کنند. در حدیثی چنین نقل شده که فردی از یاران امام جعفر صادق علیه السلام دختردار شد، حضرت نزد او رفت، دید خشمگین است، فرمود: «اگر خداوند به تو وحی کند که آیا میخواهی چیزی را من برای تو انتخاب کنم یا تو برای خودت انتخاب میکنی؟ چه پاسخ میدهی؟» آن مرد گفت: به خدا عرض میکنم: آنچه را تو برایم بپسندی و انتخاب کنی، میپسندم. امام صادق علیه السلام فرمود: «اکنون خداوند فرزند دختر را برای تو انتخاب کرده است.» سپس فرمود: «آن عالم و ولیّ خدا (خضر علیه السلام) که همراه موسی علیه السلام بود و آن پسر بچه را کشت، خداوند از قول او فرمود: ما آن پسر را کشتیم چراکه بیم آن بود پدر و مادرش را به طغیان و کفر وادارد، از این رو خواستیم پروردگارشان به جای او فرزندی پاکتر و با محبّتتر به آن پدر و مادر بدهد.» امام صادق علیه السلام در ادامه فرمود:
«خداوند به آن دو، دختری عنایت کرد که از او و نسل وی هفتاد پیامبر به دنیا آمدند.»
گاه میشد که افرادی از امامان علیهم السلام برای داشتن فرزند پسر دعایی طلب میکردند، امّا معصومان علیهم السلام دختر را برای آنان میپسندیدند. به عنوان نمونه در حدیثی آمده است:
یحیی بن زکریا ـ از اصحاب امام هادی علیه السلام ـ نامهای به آن حضرت نوشت و عرض کرد: همسرم باردار است، دعا کن خداوند پسری روزی ام گرداند! امام علیه السلام در پاسخ او نوشت: «چه بسا دختری که از پسر بهتر است.»
در تاریخ میخوانیم که گاه برخی از پیامبران، از خداوند درخواست فرزند دختر میکردند تا از رأفت و دلسوزی او بهرهمند شوند. به عنوان مثال حضرت ابراهیم علیه السلام از خداوند تقاضا کرد به وی دختری عنایت فرماید تا بعد از مرگش برای او گریه کند.
از چشمه سار نور
در فرهنگ اهل بیت علیهم السلام که ریشه در وحی و کلام الهی (قرآن) دارد، زنان و دختران از جایگاه خاصّی برخوردارند. تعابیر زیبا و بلندی که برای دختران به کار گرفته شده است، حاکی از این موضوع است. در سخنان معصومان علیهم السلام از دختران با واژههایی چون: ریحانه (گل)، قواریر (بلورها)، و حسنه (نیکی) یاد شده است؛ که هر یک، نشان از امتیاز و ویژگی خاصّ طبیعی و روحی دختران دارد.
شادی دختران
رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «کسی که از بازار هدیهای بخرد و آن را برای خانواده اش ببرد، مانند کسی است که صدقاتی را برای افراد مستمند میبرد، پس باید هنگام تقسیم هدیه دختران را مقدّم بدارد؛ زیرا کسی که دخترش را شاد کند، مانند آن است که بردهای از فرزندان حضرت اسماعیل علیه السلام را خریده و در راه خدا آزاد کرده است.»
رزق و روزی دختران
پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود:، چون شب معراج از سدرة المنتهی گذشتم، از جانب پروردگار خطاب آمد: «ای محمّد! به دختردارها بگو بر این نونهالان غمگین و دلتنگ نباشند، من همان گونه که آنان را آفریدم، خود روزی شان را میدهم.»
منبع:خبرگزاری صدا و سیما
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
با پایگاه خبری بانگ دنا بروز باشید
یاسوج -گوشه امامزاده قاسم(ع) خیابان شهید روشنفکر- همت -همت جنوبی 2