پایگاه خبری بانگ دنا ( اخبار مهم روز )
به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ،کرم الله کیانی _ رئیس دامپزشکی کهگیلویه _ در دیدار با امام جمعه دهدشت اظهار کرد: دامپزشکی این شهرستان در دو بخش خصوصی و دولتی به ارائه خدمت به قشر محروم و دامداران مشغول است.
کیانی در تشریح فعالیت بخش خصوصی در کهگیلویه گفت: ۶ داروخانه دامپزشکی، ۳ مرکز مایع کوبی و ۴ کلینیک دامپزشکی در بخش معاینه و درمان و ارائه خدمات به نوع بیمار کمک میکند.
وی بخش خصوصی را یکی از بازوان پر توان بخش دولتی دانست و افزود: ما به طور مرتب خدمات آنها را مورد بازرسی قرار میدهیم.
کیانی در ادامه خاطرنشان کرد: در بخشهای دیشموک، چارؤسا، سوق، قلعه دختر و درغک پایگاه دامپزشکی وجود دارد که به علت بازنشستگی نیروها اکنون خالی هستند و خدمات این بخشها توسط بخش خصوصی ارائه داده میشود.
رئیس دامپزشکی کهگیلویه از مبارزه و پیشگیری از بیماریهای دامی و تأمین و تضمین بهداشت و سلامت فرآوردههای دامی به عنوان دو وظیفه مهم بخش دولتی نام برد و افزود: مبارزه و پیشگیری از بیماری دامها از طریق واکسیناسیون انجام میشود و نظارت بهداشتی هم که از کشتارگاه تا اماکن عرضه توسط بخش دولتی انجام میشود. کیانی در ادامه به تشریح بخشی از عملکرد این اداره از اول سال جاری تا کنون پرداخت و با اشاره به بحث مبارزه و پیشگیری با بیماریهای مشترک انسان و دام گفت: از اول سال جاری تا کنون ۴۳۰ هزار رأس گوسفند و بز بر علیه بیماری آبله، ۴۸۰ هزار رأس دام بر علیه بیماری طاغون نشات کنندکان کوچک، ۳۰۰ هزار رأس گوسفند برعلیه بیماری تب برفکی، ۲۰ هزار رأس دام بر علیه بیماری شابون یا سیا زخم و ۵ هزار رأس دام تب برفکی گاو و گوساله، بیش از ۶۵ هزار دام سبک علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند.
کیانی افزود: امسال تمام واکسیناسیون مناطق محروم، کم برخودار، توسعه نیافته و صعب العبور با همین نیروهای اندک انجام شد.
کیانی در ادامه تشریح عملکرد این اداره بیان کرد: علیرغم کمبودهای موجود کشتارگاه دهدشت ما ۶۷۰۰ لاشه گوسفند و بز، ۶۶ لاشه گاو توسط بازرس کشتارگاه مورد بازدید قرار گرفت که از این مقدار ۱۷۸۷ کیلو گوشت غیر قابل مصرف که به بازار عرضه میشد توسط بازرس حذف شد.
حجتالاسلام علی وحدانی فر در دیدار رئیس دامپزشکی کهگیلویه و پرنسل این اداره اظهار کرد: حیات و امنیت غذایی جامعه در گرو زحمات دامداران است.
وی مهم ترین وظیفه دامپزشکی را تامین امنیت غذایی جامعه عنوان کرد و گفت: در مجموعه دامپزشکی 1700 بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که نیروهای این مجموعه در خط مقدم مبارزه با بیماری های دامی هستند.
حجتالاسلام وحدانی فر احداث کشتارگاه طیور را از ضرورت های این شهرستان خواند و گفت: در شهرستان تولید طیور بسیار خوب است اما به علت نبود کشتارگاه به شهرستان های اطراف فرستاده میشود و بعد از کشتار به دهدشت برمی گردد.
وحدانی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی در مسئله سلامت و دامپزشکی موفق عمل نکرده و نمیتواند موفق شود زیرا فقط بحث مالی خود را در نظر میگیرد و نگاهی به دامدار ندارد.
امام جمعه دهدشت توجه به نیروی انسانی کیفی و مطلوب را یکی از نیازهای ضروری دامپزشکی دانست و بیان کرد: با توجه به اینکه 45 درصد عشایر استان در شهرستان کهگیلویه است نیازمند توجه مدیر کل دامپزشکی و جهاد کشاورزی هستند که خدمات مطلوبی ارائه کنند.
وی وضعیت بهداشتی کشتارگاه دهدشت را مطلوب ندانست و افزود: جاهایی با اغماض از کنار او رد میشوند، نباید سلامت مردم فدای نگاه های درون بخشی شود چرا که سلامت اولویت اول مردم است، حتما باید تصمیمی عاجل گرفته شود.
در پایان امام جمعه دهدشت از زحمات پرسنل خدوم دامپزشکی کهگیلویه تقدیر و تشکر کردند.
خبرنگار:سید عطا تقوی
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
با پایگاه خبری بانگ دنا بروز باشید
یاسوج -گوشه امامزاده قاسم(ع) خیابان شهید روشنفکر- همت -همت جنوبی 2