پایگاه خبری بانگ دنا ( اخبار مهم روز )
آئین تودیع و معارفه روسای جدید و قدیم پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون وزیر علوم در سالن شهید سلیمانی دانشگاه یاسوج، برگزار شد.
به گزارش بانگ دنا،صبح امروز یکشنبه (24 مهرماه 1401) مراسم معارفه رئیس جدید پارک علم و فناوری استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور دکتر خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، رئیس دانشگاه یاسوج، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، رئیس بنیاد نخبگان استان و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی در سالن کنفرانس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یاسوج برگزار شد.
ئیس دانشگاه یاسوج در ابتدای این آئین ضمن خیر مقدم به حاضرین گفت: آخرین پارک علم و فناوری کشور که راه اندازی شد، مربوط به کهگیلویه و بویراحمد است ضمن اینکه با توجه به کمبودها و مشکلات فراوان، هر آنچه که الان در این مرکز داریم نتیجه تلاشهای شخص آقای هاشمی است.
بهادر کرمی افزود: ما در این راه تازه کار هستیم، ولی اگر ما میتوانیم جزو کشورهای تولیدکننده واکسن باشیم و میتوانیم موشک های کنترل کننده را تولید کنیم، نشان داده ایم که توان علمی داریم و میتوانیم بیشتر پای کار باشیم و از پژوهشگران خود حمایت کنیم.
کرمی گفت: افتخار میکنیم که هر دو رئیس پیشین و جدید پارک علم و فناوری استان عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج و جوان و تازه نفس هستند. از آقای دکتر هاشمی رئیس پیشین در دانشگاه استفاده خواهیم کرد، آقای دکتر فرزین نیز به عنوان رئیس جدید پارک منشأ خدمات در حوزه تخصصی خود خواهند بود.
رئیس سابق پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد هم در آئین تودیع خود گفت : در ابتدا تشکیل این مرکز نوآورانه با مشکلات متعددی همراه بود به گونهای که شاید خیلی از دوستانی که برای مدیریت این مرکز هم مطرح شدند، ولی با توجه به اینکه هیچ تجهیزات و امکاناتی نداشت، کسی نمیپذیرفت.
سید شمس الدین هاشمی افزود : پس از تلاشهای زیاد و پیگیریهای متعدد نهایتا پارک علم و فناوری استان با کمترین امکانات راه اندازی رشد.
وی با اشاره به عدم توجه به این مرکز نزد مسولان، ادامه داد: در سفر رئیس جمهور اصلا پارک علم و فناوری دیده نشده بود که در آن سفر استاندار و نماینده، ولی فقیه کمک کردند که بودجه گرفتیم.
هاشمی گفت: با وجود همه مشکلات، اما تلاشهای همکاران به گونه بود که سال به سال وضعیت ما بهتر میشد و در خصوص اعتبارات به گونهای بود که سالانه شاهد دوبرابر شدن اعتبارات بوده ایم و حتی به تولیدات فناورانه و ایجاد شغل رسیدیم.
وی ادامه داد: اگر زمانی برای زنده ماندن و به رسمیت شناخته شدن تلاش میکردیم اکنون دارای ردیف بودجه هستیم و اقدامات روبه جلو انجام میدهیم.
رئیس سابق پارک علم و فناوری افزود: به شدت نیازمند فرهنگ سازی در حوزه علم و نوآوری است چرا که از ابتدا حتی همکاران خودمان در دانشگاه چندان توجهی به این مرکز نداشتند.
هاشمی گفت: با وجود همه مشکلات، اکنون در بیشتر نمایشگاهها مشارکت فعال داریم و حتی در یک نمایشگاه فن بازار توانستیم حدود ۷ میلیارد تومان از تولیدات فناورانه فروش داشته باشیم.
وی با اشاره به فعالیت دو مرکز رشد در گچساران و دهدشت، افزود: دو مرکز دیگر در دنا و چرام در مسیر راه اندازی است که مرکز، دنا در مراحل پایانی است، اما مرکز چرام باید با تلاشهای مدیر جدید و همکاران و همچنین حمایتهای مسولان استان پیگیری و احداث شود
معاون فناوری و نواوری وزارت علوم در سخنرانی خود، ضمن تشکر از رئیس پیشین پارک علم و فناوری استان گفت: راه اندازی بسیار سخت تر از مراحل بعدی کار است، از اقای دکتر هاشمی به دلیل مسئولیتی که داشتند تشکر میکنم، و همچنین به این دلیل که در انتهای کار صبوری کردند، خود ایشان برای جابجایی خود بارها پیگیری کردند.
دکتر علی خیرالدین گفت: یکی از مشکلات پارک علم و فناوری کمبود اراضی است، انتظار هست که همگی در ایجاد زیرساخت و تامین اراضی تلاش کنند تا مشکل پارک حل شود.
وی بیان کرد: در تمامی شهرستان ها باید مرکز رشد ایجاد شود، در این استان فقط دو مرکز رشد وجود دارد و انتظار هست که استاندار و مسئولان در این خصوص تلاش کنند.
خیرالدین افزود: یکی از مشکلات ما کمبود نیروی متخصص است، تعداد ۱۸ نیروی متخصص پارک استان، بسیار کم است که ما نمیتوانیم با این تعداد به اهداف خود برسیم.
وی اظهار کرد: یکی از مصوبات در آیین نامه حمایت از تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین، بکارگیری 300 نیروی متخصص در حوزه فناوری است که تعدادی از این نیروها برای پارک علم و فناوری خواهد بود.
وی گفت: دکتر فرزین اعتقاد ما این است که وظیفه رئیس پارک تعامل با دستگاه های اجرایی، مسئولان استانی و شرکت های دانش بنیان و خلاق و واحدهای فناور است. در استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، دارو و غذا، امنیت غذایی فعالیت های دانش بنیان وجود دارد، انتظار هست دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی را با همکاری جهاد کشاورزی ایجاد کنید. به کمک شهرک صنعتی شهرک فناوری را ایجاد کنید، با دانشگاه آزاد، پیام نور و فنی حرفه ای تعامل داشته باشید. دانشگاه یاسوج به سمت ایجاد پردیس علم و فناوری دانشگاهی برود که تا چندین سال بعد مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه را بتوانید اخذ کنید.
وی گفت: یکی از مشکلات واحدهای فناور محل استقرار است، اینها جایی را ندارند که بتوانند در آنجا استقرار پیدا کنند و فعالیت های دانش بنیان خود را بی دغدغه انجام دهند، یکی دیگر از مشکلات نقدینگی و حمایت مالی است.
توصیه میکنیم مسئولان استانی صندوق پژوهش و فناوری را تقویت کنند، 3 میلیارد تومان مقدار بودجه ای است که در صندوق استان وجود دارد، این مقدار کمترین هزینه در بین صندوق های کشوری است، به اندازه حمایت از یک شرکت دانش بنیان است. ما در شهرها و استان های دیگر اعتبارات 30، 50 و حتی 100 میلیارد تومان
ماده 34 ضوابط اجرایی بوده استان ها را مکلف کرده که 10 درصد تملک دارایی استان را در طرح های دانش بنیان هزینه کنند.
فرزین رئیس جدید پارک علم و فناوری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: شعار امسال که از زبان مقام معظم رهبری به عنوان سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین شنیده شد، قاعدتا بیش از سایر نهادها و دستگاه ها وظیفه سنگینی به پارک علم و فناوری محول شد.
فرزین اظهار کرد: رسالت اصلی پارک علم و فناوری ایجاد بستری برای شکوفایی، شناسایی، پرورش استعدادهای نابی است که در کشور و در استان وجود دارد.
وی گفت: از ابتدای حضور در پارک علم و فناوری با روحیه جهادی کار را شروع کردم که نام جهاد سازندگی را روی آن میگذارم.
فرزین در انتها از وزیر علوم آقای زلفی گل، معاون وزیر علوم آقای خیرالدین، مسئولان استانی و روسای دانشگاه و اساتید دانشگاه و دیگر مسئولان استانی تقدیر و تشکر کرد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
با پایگاه خبری بانگ دنا بروز باشید
یاسوج -گوشه امامزاده قاسم(ع) خیابان شهید روشنفکر- همت -همت جنوبی 2