پایگاه خبری بانگ دنا ( اخبار مهم روز )
menusearch
bangedena.ir

کشف آثار دوران پارینه سنگی در منطقه تنگ سرخ بویراحمد

جستجو
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۶:۲۴:۲۱
۱۴۰۲/۱۰/۲۸ پنج شنبه | ۱۲:۵۵:۲۵ ساعت
(0)
(0)
کشف آثار دوران پارینه سنگی در منطقه تنگ سرخ بویراحمد
در بررسی باستان‌شناختی محدوده سد تنگ سرخ برخی آثار و سنگ نگاره‌هایی از دوران پارینه سنگی، سه گورستان و یک راه تاریخ در این منطقه کشف شد.
کشف آثار دوران پارینه سنگی در منطقه تنگ سرخ بویراحمد

به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ؛سرپرست هیات کاوش باستان‌شناسی در منطقه تنگ سرخ گفت: بررسی باستان‌شناختی محدوده سد تنگ سرخ روی رودخانه بشار در جنوب شهر یاسوج از سوی گروهی از باستان‌شناسان انجام شد.

حسین سپیدنامه افزود: بررسی‌های باستان‌شناختی نشان داد حاشیه رودخانه بشار در چهار مقطع زمانی پارینه‌سنگی میانه، دوره‌های اشکانی- ساسانی، سده‌های نخستین دوران اسلامی و سده‌های متأخر دوران اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی ادامه داد: آثار شناسایی‌ شده شامل یک محوطه پارینه‌سنگی، یک راه تاریخی، سه گورستان دوره تاریخی، یک قلعه، هشت ماندگاه کوچ‌نشینی از سده‌های متأخر اسلامی و ۲ محوطه تاریخی با حدود ۲ هکتار وسعت است.

سپید نامه اضافه کرد: در دوران تاریخی و اسلامی این منطقه کوهستانی افزون بر شرایط زیست محیطی مناسب برای جوامع دامپرور و کوچنده قبایل و طوایف کهگیلویه، به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی توانسته بود به عنوان راه ارتباطی اقتصادی- فرهنگی نیز نقش مهمی ایفا کند.

سرپرست هیات کاوش باستان‌شناسی در منطقه تنگ سرخ گفت: با وجود محدودیت‌هایی مانند پوشانده شدن برخی محوطه‌های این منطقه با برگ درختان بلوط و رسوبات سیلابی و واریزه‌های دامنه‌ ارتفاعات دو سوی رودخانه بشار، شمار ۱۷ محوطه باستانی از دوران پارینه‌سنگی میانه تا سده‌های متأخر اسلامی شناسایی و بررسی شد که بیشتر در حاشیه رودخانه بشار یعنی حدفاصل تنگ سرخ تا روستای قلات قرار دارند.

این باستان شناس اضافه کرد: چشم‌انداز منطقه مورد بررسی، کوهستانی با پوشش درختان جنگلی بلوط و گیاهان مرتعی سوزنی‌برگ است.

جزییات بیشتر از شناسایی و بررسی محوطه تنگ سرخ

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بویراحمد هم گفت: این بررسی باستان شناسی از سوی ۶ نفر باستان شناس در مدت زمان چهار روز انجام شده است.

کاظم رحمانی با اشاره به اینکه محدوده مورد مطالعه در نزدیکی سد قرار دارد افزود: این اقدام به منظور آسیب شناسی منطقه مورد نظر پس از احداث سد انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه محدوده سد تنگ سرخ نیازمند بررسی های بیشتری است ادامه داد: همچنین۸۰ اثر تاریخی این شهرستان که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته بود امسال با مشارکت باستان شناسان میراث فرهنگی کاوش و شناسایی شده است.

رحمانی عنوان کرد: تپه تل خالی در کاکان، محوطه چنارستان، گورستان محمودآباد، پناهگاه صخره ای آب دره، گورستان مهر علی از مهمترین آثار تاریخی تازه مطالعه شده در شهرستان بویراحمد است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بویراحمد با اشاره به اینکه میراث فرهنگی در گذر زمان چنانچه مورد رسیدگی و حفاظت قرار نگیرد بر اثر عوامل مختلف به ویژه باد و باران آسیب می‌بیند تاکید کرد: ثبت ملی آثار میراث تاریخی به عنوان پیش زمینه اخذ اعتبار حفاظت اقدامی اثربخش به منظور حفظ این گنجینه های ارزشمند است.

رحمانی خاطرنشان کرد: تاکنون ۷۵ اثر تاریخی شهرستان بویراحمد شامل تپه ها، گورستان ها،پل ها،غارها و درختان کهنسال در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

 

خبرنگار:یاسر رجایی مهر

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
فروشگاه فایل های آزمون استخدامی آموزش و پرورش (پیشتاز استخدام)
آخرین اخبار