پایگاه خبری بانگ دنا ( اخبار مهم روز )
menusearch
bangedena.ir

درگذشت شاعر برجسته و چهره ماندگار فرهنگ در کهگیلویه و بویراحمد

جستجو
شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۰:۵۹:۱۰
۱۴۰۳/۹/۱ پنجشنبه | ۰۹:۵۷:۰۰ ساعت
(0)
(0)
درگذشت شاعر برجسته و چهره ماندگار فرهنگ در کهگیلویه و بویراحمد
فریدون داوری شاعر برجسته و نام آشنایی کهگیلویه و بویراحمد بعد از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.
درگذشت شاعر برجسته و چهره ماندگار فرهنگ در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ؛ فریدون داوری" نویسنده، پژوهشگر و شاعر حماسی و آیینی استان به دلیل مشکلات گوارشی در بیمارستان‌ شیراز بستری و پس از تحمل بیماری دیشب درگذشت.

فریدون داوری را بهتر بشناسید:

فریدون داوری از شاعران پیشکسوت در استان کهگیلویه و بویراحمد است که سروده‌های حماسی و آیینی وی همراه با نوای موسیقی محلی زمزمه گوش و دل هم استانی‌ها و لرتباران است و مردم این دیار نیز با خاطرات و شعر‌های این شاعر نام آشنا زندگی می‌کنند.

داوری ورود به عالم شعر و شاعری را از همان دوران نوجوانی و جوانی و با آن طبع شاعرانه و شیرین سخنی آغاز کرد و امروز به یکی از اسطوره‌ها در عرصه هنر و ادبیات و شعر آیینی در میان دوستداران و اصحاب فرهنگ و هنر شناخته می‌شود.

کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز در فارغ التحصیلی جز ۲۰ نفر اول بخش ارشد در دانشگاه آزاد نجف آباد از جمله سوابق تحصیلی داوری است.

او در سال ۱۳۶۶ به دانشگاه شیراز راه یافت و در رشته زبان وادبیات فارسی همچون دوره تربیت معلمی خود با رتبه ممتاز فارغ التحصیل وکارشناس شد.

پس از تحصیل در سمت‌های امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مسئول آموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی گچساران، معاونت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان کار کرد.

داوری در قالب‌های کلاسیک غزل، مثنوی، قصیده و دو بیتی شعر می‌سراید ولی شاهکارش را در غزل‌های ایلیش نمایانده است.

اشعار محلی را در دو قالب غزل و مثنوی سروده و زیبایی سخن او همراه با سادگیش باعث دلنشینی شعرش شده به گونه‌ای که در حا فظه ایلی و فرهنگی استان از او چهره‌ای ماندگار ساخته است.

نگاهی مختصر به آثار و فعالیت‌های فریدون داوری

صدای سخن عشق {فر هنگ نامه مو ضو عی وصایای شهدای فرهنگی ودانش اموزان استان در ۴جلد}، جا ویدا نه‌های عشق، ایل احساس، تصحیح دیوان شعر ابراهیم ملتجی نسخه فعلی منحصر به فرد داوران محمد علی شاه قاجار، تاریخ شعر استان از اغاز تا امروز{از ۲۵۰قمری تا امروز}، اشعار تنظیم شده از قصه‌های عا میانه با آوا‌ها و نوا‌های تنظیم شده است.

طرح بررسی فر هنگ جامع استان شامل موسیقی، نمایش، ادبیات هنر‌های دستی وهنر‌های نمایشی، هشت سال عضو شورای فرهنگی عمومی استان، ۹ سال رئیس انجمن شعر وادب دنای استان، دو دوره دو ساله رئیس انجمن نمایش گچساران، ۱۱ سال عضو شورای پژوهشی استان، یک دوره دو ساله عضو هیئت مدیره انجمن مو سیقی، ۱۳ سال مدیر عامل انجمن فرهنگ وهنر استان، تدوین نخستین کاست موسیقی استان تحت عنوان تش دل، تهیه نخستین نوار شیون افتاب مجمو عه مراثی کربلا و تهیه و تدوین ۱۸۰سرود و اهنگ‌های انقلابی در طول سه دهه‌ی انقلاب که بیشتر ان‌ها توسط اموزش وپرورش در جشنواره‌های کشور حائز رتبه شدند.

او آغازگر غزل و طنز‌های محلی استان، صاحب اَثار ایل احساس (شعر) از هر خرمن خوشه‌ای (شعر) جاودانه‌های عشق (نثر) ایل خورشید، شروه‌های اَلاله‌های سرخ، شاعر برگزیده جشنواره فجر ۱۳۸۶، کتابخوان نمونه کشوری در سال۱۳۸۷، چهار دیپلم افتخار ملی و دارای ۳۶ لوح تقدیر و هفت مقاله بر گزیده علمی وپژو هشی است.

خبرنگار: یاسر رجایی مهر

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
فروشگاه فایل های آزمون استخدامی آموزش و پرورش (پیشتاز استخدام)
آخرین اخبار