پایگاه خبری بانگ دنا ( اخبار مهم روز )
menusearch
bangedena.ir

پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در رودخانه ها و تالاب های کهگیلویه وبویراحمد

جستجو
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ | ۶:۴۷:۴۸
۱۴۰۲/۱۰/۶ چهارشنبه | ۱۹:۵۸:۰ ساعت
(0)
(0)
پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در رودخانه ها و تالاب های کهگیلویه وبویراحمد
مرغداران و روستاییان با توجه به سرمای هوا و فصل مهاجرت پرندگان مهاجر به زیستگاه های طبیعی استان و افزایش هشدارهای سازمان های جهانی درباره شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در رودخانه ها و تالاب های کهگیلویه وبویراحمد

به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ؛ به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان، دکتر سیدمختار رجائی فر در مصاحبه با خبرنگار واحد خبر صدا و سیمای شبکه استان دنا گفت : اداره کل دامپزشکی استان در شهرستان ها، بخش و روستاها کار پایش رودخانه ها، تالاب ها و سدهای استان را در خصوص رخداد احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را با همکاری محیط زیست آغاز کرده است.

 

وی گفت : گزارش سریع هر گونه تلفات و یا افت مصرف آب و دان و یا تولید بویژه در مزارع پرورش طیور بومس و صنعتی به ادارات دامپزشکی، انجام عقیم سازی کود مرغی مزارع پرورشی و ممانعت از دسترسی پرندگان آزاد پرواز به آن، تشدید اقدامات قرنطینه ای و امنیت زیستی در مزارع پرورشی طیور و به حداقل رساندن تردد افراد و خوردروها از دیگر اقداماتی است که خطر شیوع بیماری را کاهش می‌دهد.

 

دکتر رجائی فر ادامه داد : آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت سبب همه‌گیری در میان آنها می‌شود. پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب می‌شوند و بوسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود که پرندگان آبزی، وحشی و مهاجر بدون ابتلا بـه ایـن بیماری می‌توانند ویروس را تا مسافت‌های طولانی انتقال دهند و لازم است اقدامات پایش بیماری به صورت مستمر تشدید شود.

 

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه در سطح استان ۱۵۵ واحد مرغ گوشتی و تعداد ۵ واحد مرغ تخمگذار وجود دارد، گفت: ظرفیت یک دوره جوجه ریزی این واحد ها سه میلیلون قطعه است که اگر این بیماری مشاهده شود ضرر اقتصادی زیادی به این واحد ها وارد می‌شود.

 

وی در پایان از همه محیط بانان، جنگلبانان، دهیاران، اهالی روستائیان و عشایر خواست : هرگونه تلفات غیرعادی در پرندگان را سریعاً به سامانه 1512 ارتباط مردمی دامپزشکی گزارش نمایند.

خبرنگار:سمیه جاودانه

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
هدر سایت
فروشگاه فایل های آزمون استخدامی آموزش و پرورش (پیشتاز استخدام)
آخرین اخبار