پایگاه خبری بانگ دنا ( اخبار مهم روز )
به گزارش پایگاه خبری بانگ دنا ؛ دکتر رفیع زاده معاون نوسازی اداری سازمان امور اداری استخدامی کشور با شبکه رادیویی اقتصاد در برنامه روزی نو در خصوص اصلاح ساعت کار کارکنان دولت در کشور گفتگو کرده است. مشروح این گفتگو:
این تازه ترین تغییر همسان سازی ساعت کار در کشور است، درست است؟ اتفاق ویژه ای نیست ؟
رفیع زاده : نمیدانم اسمش را همسان سازی بگذاریم از این حیث که بهرحال استان ها هم همانند ستادها پنج شنبه ها تعطیل میشود شاید فرمایش شما را به این همسان سازی هم به نحوی صورت بگیرد جنابعالی هم اشاره کردید بهرحال ما ستاد پنج شنبه ها تعطیل میشد ولی استان ها یک وقت میدیدیم کار میکردند و به نحوی هماهنگی بین ستاد و استان ها باید وجود داشته باشد ولی ستاد پنج شنبه تعطیل است این هماهنگی در طول روز شاید انجام نمیشد. از این جهت بخواهیم بگوییم بله فرمایش شما درست است منتها اگر اجازه بدهید من اصل موضوع را که دیروز در هیئت دولت تصویب شده را کامل تر خدمت شما عرض کنم باز اگر شد توضیح یا سوالی هست جواب میدهم. در جلسه دیروز هیئت دولت سازمان اداری استخدامی کشور لایحه ای را داده بود که این لایحه معطوف به بندهای یک و نه و دوازده و هفده سیاست های کلی نظام اداری که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است تنظیم شده بود و همین طور قانون حمایت از جوانی جمعیت و خانواده. ما در گذشته سال 86 که قانون مدیریت تنظیم شد و تصویب شد و ابلاغ شد ماده 87 این قانون در خصوص ساعت کار کارمندان بود. با توجه به تاکیدی که در سیاست های کلی نظام اداری داشتیم با این مضمون که ما بتوانیم نهادینه سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزشهای اسلامی و کرامت انسانی و ارج نهادن به سرمایه انسانی و اجتماعی و توجه به استحکام خانواده و ایجاد تعادل بین کار و زندگی افراد در نظام اداری و توجه به اثربخشی و کارایی در فرایند ها و روش های اداری با هدف تسریع و تسهیل در ارائه خدمات کشور و در نهایت خدمات رسانی برتر، نوین و کیفی به منظور ارتقا سطح رضایتمندی و اعتماد مردم، ماده 87 قانون خدمات کشوری را در قالب لایحه ای به مجلس دیروز تصویب و فرستاد که این لایحه تغییراتی که در ماده 87 ایجاد کرده به این شکل است که ما قبلا کارمندان دولت 44 ساعت در هفته کار میکردند و همین طور که شما فرمودید استان ها پنج شنبه ها بودند ولی در ستاد تعطیل بودند. به موجب این تصمیمی که دیروز به تصویب دولت رسید عملا اگر به تصویب مجلس هم برسد ساعت کار کارمندان دولت 42.5 ساعت در هفته خواهد بود که قبلا 44 ساعت بود یعنی عملا دو ساعت در طول هفته کاهش پیدا میکند.
این همان تغییری است که سال 92 تقریبا میتوانیم بگوییم که دارد هر سال 20 دقیقه از آن کم میشودچون یک روندی هم داریم مثلا سال 92، 44 ساعت و 18 دقیقه بود در برخی مواقع خاص فرمایش شما هست مثلا مخصوصا از زمانی که در این چند سال اخیر بحث کرونا مطرح شد این ساعت ها همش بالا و پایین شد منتها مسئله قانونی سازی آن که بیاید در قانون مدیریت که برای همه دستگاهها لازم الاجرا باشد الان در قالب این لایحه صورت میگیرد. این کاری که الان دولت انجام میدهد بر اساس مطالعه و تحقیق علمی و متقن است یا نه یک نظریه است ؟
بله..
پس اگر این طورهست شاخص های میزان کار مفید و بهره وری هم در آن دیده ؟ چون یکی از نگرانی های بزرگ ملی که همیشه منتقدین و متخصصین سازمان مطرح کردند این است که برخی از تحقیقات خیلی موثق هم نه، نظر میدهند که مثلا بهره وری کارمندان ایرانی 22 دقیقه در روز است. رفیع زاده : نه، این ها حدس و گمان است و اغلب مطالعه نشده است، یعنی ...ولی توجه شما و همکارانتان را جلب نکرده که بخواهید این ها را مطالعه کنید ؟ چون ما شاخص های کاری در دنیا متفاوت است مثلا آلمانی ها 35 ساعت در هفته کار میکنند. چرا ؟ کمتر راجع به آن حرف میزنیم یا در انگلستان 36 ساعت و فرض کنید ترکیه 45 ساعت؟
ما یک کتابچه ای پیوست این لایحه که مطالعه تطبیقی در کشورهای دیگر چه کار میکنند چند ساعت کار میکنند.
یعنی یک تحقیق علمی شاخص ها؟
بله ؛ یک کتابچه ای منتشر کرده سازمان که همه این مطالعاتی که شما فرمودید پیوست این لایحه هست و دقیقا شما به نکات خوبی اشاره میکنید و یک نکته ای هم در مطالعات دنیا وجود دارد معمولا در مثلا ده سال گذشته را ما مطالعه کردیم معمولا در راستای کاهش ساعت کاری بوده و چند تا کشور هم شما اشاره کردید البته چند تا تبصره هم این ماده ای که عرض کردم دارد .اولا سازمان اداری استخدامی کشور ضوابط نحوه تنظیم این تغییر ساعت کار کارمندان را با رعایت آن سقف تنظیم میکند و به هیئت وزیران میرساند پس از تصویب. ساعات کار معلمان و اعضای هیئت علمی از ساعات موظف منوط به یعنی در آن طرح های طبقه بندی مشاغل و ذیربط خودشان خواهد بود آنها از این قاعده مستثنی هستند و یک تبصره دیگری که دارد متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران، نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه، شیوع بیماری های فراگیر مثل کرونا و اینها و یا در ایام خاص مثل ماه مبارک رمضان، در اینگونه موارد به پیشنهاد سازمان اداری استخدامی و تصمیم هیئت وزیران ساعات کار کارمندان دولت فارغ از این ساعت و تعطیلی که گفته شد میتواند دولت تصمیم بگیرد که قبلا این نبود یعنی ما سقف را باید رعایت میکردیم ولی الان در این شرایط خاص دولت میتواند تصمیم بگیرد که ساعت کار را کمتر از این میزانی که عرض کردم 42 ساعت و نیم کمتر از این هم تقلیل بدهد.
خیلی چشممان این روزها به تصمیم ها هست که بالاخره چه نسبتی پیدا میکند با خروجی و بهره وری کارکنان یا دستگاههای مختلف در خدمت رسانی، به ویژه که در عصر فناوری زندگی میکنیم و ایران به برکت کرونا توانست که به قول کارشناسان فناوری اطلاعات ده سال جلو بیفتد یعنی واقعا سرویس و قند و چایی و لامپ مهتابی و میز و تلفن و اینترنت و کاغذ و غیره و هزار و یک قلم گرد میآید تا من کارمند بتوانم یک سلام و بسم اللهی بگویم این ها را نمیدانم روی میز شما این ها محاسبه شده هست یا ما داده و ستانده مان چیست ؟
بله ما این ها را لحاظ کردیم و دیده شده و فقط یک نکته ای هم ممکن است مورد سوال واقع شود این است که بخش هایی که در حوزه های عملیاتی کار میکنند مثل واحدهای خدمات رسان مانند واحدهایی که در حوزه بهزیستی کار میکنند بانک ها، بیمارستان ها، مراکز بهداشتی، درمانی، اماکن ورزشی و واحدهای نظامی و انتظامی و اطلاعاتی از این قاعده مستثنی هستند اینها همچنان خدمات ضروری مردم را ارائه خواهند داد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
با پایگاه خبری بانگ دنا بروز باشید
یاسوج -گوشه امامزاده قاسم(ع) خیابان شهید روشنفکر- همت -همت جنوبی 2